Over Tomato Masters

Al sinds 1966 kweekt de familie Vlaemynck tomaten van de beste kwaliteit. Met veel respect voor het milieu en alle betrokken partijen, maar ook met passie voor het product en een grote ondernemingsdrang.

De tomaten van Tomato Masters worden lokaal en internationaal verkocht via Veiling Hoogstraten onder het Flandria-label, het Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit.

Tomato Masters

Onze waarden

Kwaliteit

Bij Tomato Masters telen we enkel tomaten van de beste kwaliteit. En qua dienstverlening leggen we de lat even hoog. Geen vraag blijft bij ons onbeantwoord. Bestellingen worden altijd op tijd afgehandeld en als partner stellen we ons zo flexibel mogelijk op (bv. soort tomaten, verpakking, …).

Innovatie

Wie producten van de beste kwaliteit wil leveren, moet constant evolueren. Dat geldt ook voor ons.

Onze innovaties hebben 3 verschillende doelen:

  • De impact op het milieu verlagen
  • onze producten en diensten nog beter maken voor de klant
  • Sterkere economische prestaties  (door bv. hogere efficiëntie,
    energiebesparing, etc.)

Respect

Respect is een belangrijke waarde voor een familiebedrijf als Tomato Masters.

  • Respect voor alle medewerkers en partners.
  • Respect voor de natuur als voornaamste leverancier.
  • Respect voor onze klanten.

Ecologie

Ecologie is een belangrijke waarde voor een familiebedrijf als Tomato Masters.

  • De impact op het milieu verlagen (diffuus glas).
  • Respect voor de natuur als voornaamste leverancier.

Team

De algemene sturing van Tomato Masters ligt in handen van de zaakvoerders en leidinggevenden. De teamleiders en medewerkers op de personeelsdienst begeleiden de arbeiders tijdens de dagelijkse activiteit. Het grote werk in de serre en loods wordt echter door de arbeiders verzet. Door nauw samen te werken zorgt het volledige team voor een optimale werking, een vlot verloop en een aangename sfeer op ons bedrijf.

Tom Vlaemynck
Tom Vlaemynck

teelt
energie
algemene leiding

Mathias Demuyt
Mathias Demuyt

techniek
onderhoud
transport

Kurt
Kurt

verantwoordelijke serre

Steven
Steven

verantwoordelijke serre

Raoul
Raoul

verantwoordelijke serre

Pamela
Pamela

verantwoordelijke magazijn

Jobe
Jobe

biologie

Kjell
Kjell

teamleider

George
George

teamleider

Laura
Laura

HR & biologie

Jenny
Jenny

personeel & preventie

Johan
Johan

personeel & administratie

In vogelvlucht

Historiek

Al sinds 1966 kweekt de familie Vlaemynck tomaten van de beste kwaliteit.

1966

Julien Vlaemynck bouwt 4000 m² serres en kweekt daarin tomaten (in de zomer) en sla (in de winter). Buiten de serre kweekt Julien ook peren.

1981

Herman, Dirk en Johan Vlaemynck beslissen om hun vader Julien te helpen met de uitbreiding en modernisering van zijn bedrijf.

1983

De familie beslist om enkel tomaten op hydrocultuur te kweken. Resultaat: een minimalisatie van de impact op het milieu en een maximalisatie van de opbrengsten. De eerste stap richting maatschappelijk verantwoord ondernemen is gezet.

2001

De peren rondom de serres zijn intussen geweken voor de bouw van extra serres. In totaal beslaan de serres van LV Vlaemynck 3 ha.

2008

Het bedrijf beschikt over een eigen warmtekrachtkoppelingsmodule en produceert niet alleen warmte en CO² voor de serres, maar ook elektriciteit voor 3.000 gezinnen.

2011

Tom, zoon van Dirk Vlaemynck, toont interesse om de zaak verder uit te breiden. Op de huidige locaties kunnen er echter geen serres meer worden bijgebouwd. De familie Vlaemynck koopt 32 ha tuinbouwgrond in Deinze van de Vlaamse Landmaatschappij.

2012

Start van de bouw van de loodsen en serres in Deinze. Op 19 december 2012 komen de eerste planten aan in de splinternieuwe serres en gaat ons vernieuwde verhaal van start.

2018

In dit jaar werd een volgende uitbreidingsstap gezet, met de bouw van 5.7 ha belichte serre. Nu bestaat Tomato Masters uit 16.4 ha, verdeeld over 3 serre-afdelingen.

2022

Er wordt nog eens 5 ha serre bijgebouwd. Hiermee is de laatste uitbreiding een feit en is de site in Deinze volledig volgebouwd. De totale serre-oppervlakte bedraagt 21 ha. Intussen is ook bedrijfsleider Mathias Demuyt mee op de kar gesprongen als zaakvoerder.

2023

Herman, Dirk en Johan stoppen hun zelfstandige activiteit als bestuurder en laten hun deel van de zaak volledig over aan Tom en Mathias.