Onze tomaten

Bij Tomato Masters produceren we enkel tomaten van de beste kwaliteit. Een goede productselectie en verzorging is daarvoor cruciaal. Om zo goed mogelijk aan de wensen van de consumenten te voldoen hebben we de volgende soorten in onze serre staan.

Intense | Tomato Masters

flandria elite

Type: De beste trostomaat
Kenmerken: Goede smaak en dieprode kleur
Ras: Foundation: 5 vruchten van ca. 145 gram
Sevance : 6 vruchten van ca. 120 gram
Markt: België

Goed om te weten:
De tomaten rijpen aan de plant en liggen meestal binnen de 24 u na oogst al in de winkelrekken, wat zorgt voor de goede smaak.

san marzano

Type: Langwerpige tomaat
Kenmerken: Rijke, complexe en zoete smaak. Weinig sap
Ras: Portento
Vruchtgewicht: ca. 85-115 gram
Markt: België, Italië

Goed om te weten:
In deze speciale tomaat ontdekt u de typische mediterrane smaak en vorm die u onmiddellijk aan Italië doet denken. San Marzano is een stevige tomaat met een goede houdbaarheid en een frisse smaak, vooral geschikt voor sauzen en soepen.

San Marzano | Tomato Masters
Flandria Elite | Tomato Masters

intense

Type: Pruimtomaat
Kenmerken: Mooie rode kleur, hoge densiteit en daardoor een ideale tomaat om te versnijden zonder verlies van sap.
Ras: Num 09015
Vruchtgewicht: 100-120 gram
Markt: België

Goed om te weten:
Je hoeft niet veel tomaten te snijden om te beseffen dat hoe dunner de plakken, des te sneller deze vrucht zijn sap en zaden verliest. Als je de Intense™ tomaat snijdt, ervaar je dat er geen vochtverlies optreedt.

De tomaat bezit een speciale eigenschap die het mogelijk maakt de tomaat in plakken of partjes te snijden zonder dat de binnenkant uit elkaar valt. Hierdoor is deze “snijtomaat” uitermate geschikt voor broodjes, pizza’s, salades en sauzen.

kubello

Type: Trostomaatje
Kenmerken: Fijne zoetzuurbalans, kleine, zoete snoeptomaat, 10 tot 12 stuks per tros.
Variëteit: Redetto
Vruchtgewicht: 20-25 gram
Markt: België en export

Goed om te weten:
Dit paprika trostomaatje heeft een stoere uitstraling.

In combinatie met een ideale zoetzuurverhouding maakt het van de Kubello een toppertje dat zich voor bijna alles leent: in salades, uit het vuistje, gevuld als aperitiefhapje…

Kubello | Tomato Masters

afzet

Tomato Masters is lid van Coöperatie Hoogstraten cv, hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Als coöperatieve vennootschap met een 300-tal leden, staat Coöperatie Hoogstraten cv in voor de verkoop en commercialisering van onder meer tomaten, aardbeien en paprika’s. De veiling probeert een goed aanbod aan te bieden voor zowel koper als producent.

Om nutteloze kilometers te vermijden en gegarandeerd een plukvers product aan te bieden, vragen we onze klanten om zelf hun tomaten op te halen bij ons.

Coöperatie Hoogstraten heeft bovendien het duurzaamheidskeurmerk ‘Responsibly Fresh’ verkregen en past zo duidelijk binnen ons MVO-beleid.